Dwuskładnikowe placuszki owsiane z bananem



Składniki już znacie to chodźcie sprawdzić proporcje.

No cóż, spaliłam cały przepis już w tytule. Zatem i tu nie będę się niepotrzebnie rozpisywać. Dodam jedynie, że są dziecinnie proste. Często robimy je na śniadanie. Robi się je bardzo szybko i są niezwykle syte. Śmiało można je zabrać na spacer (o ile coś zostanie).



Składniki:

  • 1 szklanka płatków owsianych górskich
  • 1,5-2 dojrzałe banany (zależy jaką chcecie uzyskać konsystencję, ja wolę dać więcej banana, i tak, to ważne, żeby były dojrzałe inaczej nic z tego nie wyjdzie).
  • niespodzianka: trzeci składnik. Olej kokosowy (lub inny) do smażenia 

Przygotowanie:

  • Zmiksować w blenderze. Olej można dodać już na tym etapie lub
  • rozgrzać na patelni i usmażyć placuszki

Ewentualnie

Można ten przepis zrobić z jajkiem. Wtedy mamy prostą proporcję 1:1:1.
1 szklanka płatków : 1 dojrzały banan : 1 jajko

Bonus

Dodałam do tego kawałek awokado. Było niewyczuwalne. Więc jeśli ktoś chciałby przemycić to śmiało. Pamiętaj tylko, żeby był miękki wtedy jego smak jest delikatniejszy. Twarde awokado jest bardzo gorzkie i myślę, że banan tego nie odratuje.

Smacznego !

Paulina

Komentarze